Descrierea storului venetian

1. Bara superioara, ale carei dimensiuni sunt de 27mm latime pentru o înaltime de 20,5mm sau de 20mm latime pentru o înaltime de 19,6mm, este din otel galvanizat, cu dublu strat de vopsea. Uscarea este realizata în cuptor. Are aceeasi culoare cu lamelele sau nuante apropiate, exceptie facând comenzile speciale.

Extremitatile sunt prevazute cu capace din plastic, colorate, asortate culorii barei.

Mecanismul plasat în bara este compus din tambururi turnate, introduse pe o axa de orientare din otel galvanizat. Pe aceste elemente sunt fixate scaritele, care trec printr-o piesa turnata, astfel încât sa se evite orice deteriorare.

2. Bara inferioara este, de asemenea , din otel galvanizat si supusa aceluiasi tratament ca si bara superioara. Dimensiunile sunt de 25 sau 18mm latime pentru o înaltime de 5,5mm.

3. Lamelele sunt din aluminiu ’’super soft’’, tratat chimic împotriva oxidarii si sunt lacate în cuptor, ceea ce permite obtinerea uneia dintre cele mai bune calitati pe piata actuala. Exista doua variante de latime a lamelei: 25 mm sau 16 mm.

4. Scaritele care sustin lamelele sunt din poliester de 22/28 pentru lamelele de 25mm sau de 12,5/18 pentru lamelele de 16mm, asigurând astfel o închidere de 85%.

5. Sforile de ridicare a storului sunt, de asemenea, din poliester si au diametrul de 1,4 mm.

6. Tija de orientare a lamelelor este din policarbonat incasabil, cu profil hexagonal, având o terminatie de aceeasi culoare ca si storul.

7. Frâna este autoblocanta, compusa dintr-o rola lisa, fixa, din bronz si o rola canelata mobila, de asemenea din bronz, care blocheaza storul la înaltimea dorita. Sistemul acesta de frâna este situat într-o piesa turnata, închisa de un grilaj din inox 306, care împiedica sforile sa se încurce.

8. Orientatorul este din policarbonat si permite orientarea storului în pozitia dorita.

9. Corzile pentru ghid (fixare la partea inferioara a storului) pot fi din otel sau poliester si au un diametru de 1,4mm.

10. Diversele componente metalice sunt garantate 5 ani împotriva coroziunii.

mai multe...